Nieuws

Schilderwerken burgerwoning uit 1900 te Antwerpen

Gelegen te Antwerpen-Zuid, renoveren we deze sterk verouderde en onderkomen burgerwoning uit 1900. De dieper gelegen kelderverdieping en tuin wordt volledig opengewerkt en omgevormd tot een heldere en open leefruimte. De vide naar de bovengelegen eetruimte en keuken versterkt het opengewerkte en ruimtelijke geheel. Op de twee hoger gelegen verdiepingen worden drie nieuwe slaapkamers en een ruime badkamer uitgewerkt, met behoud van de authentieke elementen. 

De prachtige mouluren en sierlijsten worden gerestaureerd. De bestaande houten trap, binnendeuren en parketvloeren worden gestraald, geloogd en naturel afgewerkt. De authentieke voorgevel wordt eveneens in ere hersteld, de veertien meter hoge achtergevel wordt bijkomend geïsoleerd en van een buitenbepleistering voorzien.

De ruime traphal werd in opdracht van ICONcept volledig gerenoveerd. De originele trap met gedraaide balusters werd gestraald door Straalstudio waarna geschuurd en afgewerkt met een duurzame vernislaag. Pleisterwerken werden hernieuwd waar nodig, waarna de schilderwerken vakkundig en met oog voor detail werden uitgevoerd door Schilderstudio.

Alle authentieke ornamenten en sierlijsten werden voorafgaand op ambachtelijke wijze gerestaureerd.

 

 

Deel dit nieuwsbericht