Schilderstudio - Schilderwerken - Gevel

Nieuws

Je gevel schilderen: wat is de beste periode?

Nu we langzaam maar zeker het nieuwe voorjaar gewoon worden, is het misschien ook eens een goed idee om na te denken over een make-over voor jouw gevel. Met de intrede van het voorjaar betekent dit ook de start van de periode voor het schilderen van de buitenmuren.

Is een gevel schilderen zo belangrijk?

Schilderstudio - Gevelwerken - Gevel schilderen

Absoluut! De buitenmuren van je huis vormen de omwalling van je interieur, en worden dus aan alle weersomstandigheden blootgesteld. Zonder voldoende onderhoud kan men al snel problemen ondervinden, zoals vochtdoorslag, barsten en vervuiling. Door ze te laten schilderen geef je je buitenmuren een beschermlaag, en ziet je huis er fantastisch uit met een frisse look!

Waarom juist die periode?

Na de start van het voorjaar begint er ook een periode met minder vochtigheid en aangename temperaturen. Perfect weer voor een leuke barbecue zou je misschien denken, maar dit zijn ook de perfecte omstandigheden om buiten te schilderen en dus je gevel eens onder handen te laten nemen. Zo kan je genieten van jouw prachtig geschilderde buitenwanden én tegelijkertijd een lekkere barbecue houden.

Kleurencombinaties en stijlen

Trends in kleurcombinaties vertellen ons dat buitenmuren best tijdloze en neutralere kleuren gebruikt. Raam- en deurlijsten kan je dan weer met een donkere accentkleur balanceren. De keuze van kleuren hangt natuurlijk ook sterk af van de stijl van woning. Bij Schilderstudio werken we veel samen met kleur- en verfadviseurs, zodat je altijd kan kiezen tussen de beste kleurencombinaties voor jouw gevel.

Wil je graag een opknapbeurt van je buitenmuren, heb je vragen of wil je eens komen praten? Aarzel niet en contacteer ons vrijblijvend.

Deel dit nieuwsbericht